De Band

Wat doe je wanneer je je feestje muzikaal wil opleuken, wanneer je voor je festival nog een leuke act zoekt?

Precies, je schakelt de band Quite Simple in, dé feestband van de Bollenstreek en de Randstad, een negenkoppige band met een stevige blazerssectie, een dijk van een zangeres, een solide ritmesectie van gitaar, bas, toetsen en drums en last but not least: een zingende showmaster.

Quite Simple is een band, die je verder alles doet vergeten in een vrolijke, afwisselende show, een feest om naar te luisteren en om naar te kijken. Rock, Nederlandstalig, soulslijpers, disco, ska, het is gewoon teveel om op te noemen.

Quite Simple staat garant voor een leuke avond, de band regelt ook licht en geluid en is je budget en feestruimte beperkt dan kan er ook in kleinere bezetting aangetreden worden.

Quite Simple is:

  • Corine, onze eigen Aretha, Beyonce, Rihanna of Adèle, noem ze maar op. Moet het swingen, of moet het rocken, wil je iets meer jazzy, het maakt Corine, het stralende middelpunt van de band, allemaal niets uit, ze kan het als geen ander!
  • Leon, ons eigen showbeest. Leon heerst op het podium, altijd in voor een geintje verbaast hij vaak ook zijn mede bandleden door ineens in een andere gedaante op de bühne te verschijnen. Als publiek krijg je bij hem niet de kans om je te vervelen, nee, Leon houdt je bij de les en zorgt dat je de avond van je leven hebt.
  • Dimitri, gepokt en gemazeld in het bandwezen, staat garant voor heerlijke grooves op de gitaar, niet alleen swingende slagjes maar ook spetterende solo’s. En dat is nog niet alles, Dimitri is onze derde vocalist en daarmee een onmisbare schakel in de show van onze band.
  • Joop, al jaren lang de ‘brother in crime’ van Leon, is de funky bassist van de band. Joop had graag een basgitaar met zes snaren gehad, dan kon hij ook wat meer solowerk afleveren, want showen dat is Joop wel toevertrouwd. Deze autodidact is niet alleen op de basgitaar bedreven, ook met de contrabas kan hij meer dan gemiddeld uit de voeten.
  • John, de drummer van de band is degene die alles bij elkaar weet te houden. Mocht er iets mis dreigen te gaan, dan weet John de zaak bij elkaar te houden. Ons meest zorgzame bandlid weet de trommels flink te raken. Eigenlijk is John een en al muziek, zelfs in zijn werk weet hij de rest van het personeel in een strak ritme hun werkzaamheden te laten verrichten.
  • Huub, maakt zijn hele leven al muziek, eerst op de blokfluit, de dwarsfluit en de saxofoon, tegenwoordig zijn de toetsen zijn ding. Deze pianospelende muziekleraar zit er nog maar kort bij, maar heeft zich zelf al onmisbaar gemaakt bij de band. Huub is van alle markten thuis en sinds hij bij de band speelt is ‘medley’ zijn tweede voornaam geworden.
  • Anita, geef haar een saxofoon in handen en ze speelt erop. Dat kan zijn op de achtergrond bij het ondersteunende werk maar ook op de voorgrond als solist. De alt en tenorsax zijn de twee instrumenten waar ze op schittert.
  • Cees, de trompettist van de band, heeft een rijke muzikale ervaring. Cees kun je tegenkomen in meerdere bigbands waar hij zijn mannetje staat. Maar ook in Quite Simple voelt hij zich als een vis in het water.

Check de Blazerssectie op deze page !